Ankara Mardin Derneği Başkanı Enez Güven tazeledi

Ankara Mardin Derneği Başkanı Enez Güven tazeledi

Ankara Mardin Derneği Başkanı Enez Güven tazeledi

Ankara’da bulunan Mardin-Kızıltepe ve çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin 6. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Ankara’da bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen Mardin-Kızıltepe ve çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin 6. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Fahrettn Enez başkanlığa yeniden seçildi.

Divan başkanlığına emekli Cumhuriyet Savcısı Fahrettin Civelek seçildiği kongrede Yönetim ve Denetim Kurulları raporlarının okunması ve ibrasının ardından Gayrı menkul alımı ve satımı için yönetime yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Olağan Genel Kurul Kongresi’ne katılan bir dönem Kızıltepe kaymakamlığı görevinde de bulunan Anayasa Mahkemesi üyesi Dr.Recai Akyel, Kızıltepe ve Mardin ile olan Gönül bağının aratarak sürdüğünü belirterek, Kızıltepelilerin ve Dernek yönetiminin Davetine büyük bir mutlulukla icabet ettiğini ifade ederek başarılar diledi.

6. Olağan Genel Kurulunda bir konuşma yapan Mardin-Kızıltepe ve çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği başkanı Fahrettin Enez, Derneğin kuruluşu ve sonrasında emekleri geçen, çeşitli görevlerde bulunan, üye olarak katkı veren tüm hemşehrilerine ve katılımcılara ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek 15 yıllık yönetimlerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Derneği kurarken sosyal anlamda koydukları çeşitli hedeflerin bazılarını gerçekleştirmenin hazzını birlikte yaşadıklarını belirten Enez, “Bunların Başlıcaları, İlimiz bazında İlçe ve okul ayrımı yapmaksızın, öğrencilerimize binlerce giyim, araç ve gereç dağıtımı gerçekleştirdik, Bedensel engelli hemşehrilerimize tekerlekli sandalye dağıtımında bulunduk, Üyelerimizin acı ve mutlu günlerinde hep yanlarında onlarla dayanışma içerisinde olduk, Derneğimize mülkiyeti bize ait olmak üzere bina kazandırdık. Üyelerimizin birlik ve beraberliklerini güçlendirmek amacıyla lokal binası satın almak.” Şeklinde ifade ederek bir diğer hedeflerinin de, AKM de Mardin Tanıtım günlerinin organizasyonunu yapmak olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Gerçekleşen seçimler sonucunda Mardin-Kızıltepe ve çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1- Fahrettin ENEZ

2-Edip ÖNER

3-Hasan KELEŞOĞLU

4-Numan ERSAK

5-İsa TUNÇ

6-Nurettin ALTUNDAĞ

7-Zekiye BAYRAM

8-A.Hekim ÇELEBİ

9-Mehmet Selim ENEZ

10-Mehmet Tahir AYDOĞAN

11-Selahattin ÖNDER

12-Zeynettin AYAV

13-Mehmet Emin TURGUT

14-Hüseyin YALÇIN

DENETİM KURULU ÜYELERİ

1-Takyeddin IRMAK

2-Hüseyin ELİK

3-Kenan KÖSEM

4-Enver AYDIN

5-Sedat TUTUŞ

6-Murat İLHAN

Paylaş