Mardin Artuklu Sürgücü köyüne yardımda bulunduk

Merkezi Ankara’da bulunan Kızıltepe ve Çevre Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği, Mardin’deki 6 bin öğrenciye ayakkabı ve giyim yardımı yaptı.

Yaklaşık olarak bir haftadan beri Mardin, Kızıltepe, Derik, Savur, Sürgücü Beldesi ve Ömerli ilçeleri ile bağlı köy ve beldeleri adım adım gezen Dernek Başkanı Fahrettin Enez ve Başkan Yardımcısı Ali Yaşar ve diğer yönetim kurulu üyeleri öğrencilere bayram öncesi ayakkabı ve giyim yardımında bulunarak adeta erken bayram yaşattı.

Kızıltepe Lisesi Spor salonunda gerçekleşen yardım dağıtımınına Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Sait Ramazanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yücedağ, Dernek Başkanı Fahrettin Enez, İşadamı M.Ali Yaşar, Derneğin Kızıltepe Temsilcisi (Sürgücü doğumlu) İsa Tunç, Ömerli temsilcisi Yılmaz Altındağ, Yönetim kurulu üyeleri Sıraç Dağtekin, İsa ve Mustafa Irmak kardeşler ile Kızıltepe’de Eğitim veren 25 okul müdürü ve yardımdan yararlanan bine aşkın öğrenci de hazır bulundu.

Dernek Başkanı Fahrettin Enez, dağıtımında yaptığı konuşmada; ”Ben Kızıltepeliyim, Mardin’in her bireyinin iyi bir eğitim alabilmesi için ben ve dernek üyesi arkadaşlarım kendimizi taa Ankara’da sorumlu hissediyoruz. İşte bu konuda 3 yıldır Eğitim’e yardımda bulunuyoruz. Derneğimizin Sloğanı olan ‘Gençlerine Yatırım yapmayanın, gelecekten beklentisi olamaz’ şiarıyla işe koyulduk. Henüs 4 yaşında gencecik bir dernek olmamıza rağmen bugüne kadar 9 bin öğrencimizi giydirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da artarak sürecektir” dedi.

Dernek Başkan yardımcısı İşadamı M.Emin Değer ise yaptığı konuşmada; “Ankara’da ikamet etmekteyim. Sizlere söz vermiştim halim, vaktim iyi olursa sizleri unutmayacağım. Bugün doğup büyüdüğüm ilçeme geldim. Bayram gelmeden önce sizlerle bayramlaşmaya geldim ve sizlere bayramlık getirdim.Çalışkan öğrencilersiniz sizden beklentimiz çok çalışmanızdır. Sizlere yardım etmekten son derece mutluluk duyuyorum.”diye konuştu.

Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise yaptığı konuşmada Sağlık ve Eğitim’in ihmale gelmez en önemli meseleler başında geldiğini hatırlatarak, “Ankara’da olmalarına karşın, memleketlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmek için her yıl Eğitimi önemsediğinizi ortaya koyuyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Kızıltepe’de yardımınızın ulaştığı yada ulaşmadığı her birey adına ilçe Kaymakamı olarak siz Ankara Kızıltepeliler Derneği yöneticilerine ve Hayırsever İşadamlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki yardıma muhtaç bu gençlerimiz elde edecekleri başarılarla sizlere olan vefa borçlarını ödeyeceklerdir.” dedi.